فهرست ها
- خانه
- اخبار واطلاعیه
نشست تخصصی دهه فجر انقلاب اسلامی
به مناسبت چهل و یکمین سالگی انقلاب اسلامی ایران و گرامیداشت ایام الله دهه فجر، نشست تخصصی دهه فجر با حضور بانوان خانه دار در کتابخانه عمومی شهدای خلیج فارس شهرستان ابوموسی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان هرمزگان، به همت کتابداران کتابخانه عمومی شهدای خلیج فارس شهرستان ابوموسی، نشست تخصصی دهه فجر برگزار شد.
در این نشست که با موضوع انقلاب اسلامی برگزار شد چهار نفر از بانوان خانه دار هرکدام کتابی با موضوع انقلاب اسلامی را برای مطالعه به حاضران در نشست معرفی کردند که به شرح ذیل می باشد:
کتاب«آن مرد با باران می آید»/ نویسنده: وجیهه سامانی/ ارائه توسط: فاطمه مرادی
این کتاب روایت داستانی زندگی یک خانواده طبقه متوسط در کوران انقلاب را مطرح کرده است که وقایع داستان حول یک گروه نوجوان که در راس آنها شخصیتی به نام بهزاد است، اتفاق می افتد.
انقلاب تنها یک اتفاق بزرگ بیرونی نبود که ارکان حکومت شاه را فرو ریخت ؛ بلکه روح و درون مردمان جامعه ای را منقلب کرد و اعتلا بخشید.این همان چیزی است که وجیهه علی اکبری سامانی در رمان «آن مرد با باران می آید» طرح کرده است. او در این کتاب، قصه پسری نوجوان را حکایت می کند به نام بهزاد که ناگهان در مسیر انقلاب قرار گرفته است. او دچار ترس هایی است که شاید هر نوجوانی در آن سن دارد اما در بهزاد کمی بیشتر هم هست.از طرفی هم به واسطه سن و تجربه اش از خیلی چیزها سر در نمی آورد. با این همه، وجود برادر بزرگترش بهروز که رفتار و تفکرات انقلابی دارد، کم کم ترس های او را کم می کند و بر شناختش می افزاید. بهروز برای او از کاپیتولاسیون می گوید و دیگر ظلم ها و بی عدالتی هایی که آمریکایی ها و رژیم پهلوی بر سر مردم ایران آورده اند. از سویی دیگرسعید، بچه محل و همکلاسی بهزاد، که سرِ نترسی دارد، با کارهایش او را ترغیب می کند که بیشتر و زودتر به صف انقلابیون بپیوندد. علی اکبری در ادامه «آن مرد با باران می آید»، از روزهای پرشور انقلاب می گوید، از شعارها و تظاهرات و دیوارنویسی ها تا الله اکبرگویی های شبانه و پخش اعلامیه و تجمع در مساجد. اما پدر بهزاد فکر می کند که همه این اتفاقات، گذرا و بی ثمر است و با شعار و تظاهرات، نمی توان جلو ارتش مسلح شاه ایستاد. با این همه، ایمان جمعی مردم و پیشروی انقلاب، او را هم با این رود خروشان همراه می کند. اما دستگیر شدن بهروز و مریض بودن مادربزرگ او، شرایط دشواری را برایشان رقم می زند. با وجود این، پایان داستان، به ثمر رسیدن انقلاب اسلامی است و شکوفایی جان همه مردم کشور و بهزاد و خانواده اش.
کتاب«با خورشید تا سپیده»/ نویسنده: سهیلا راجی کاشانی، فاطمه حسینی/ ارائه توسط: الهام رئیسی
کتاب با خورشید تا سپیده به قلم سهیلا راجی کاشانی و سیده فاطمه حسینی در مورد خاطرات دستگیری و تبعید امام خمینی(ره) توسط نشر مرکز اسناد انقلاب اسلامی به چاپ رسیده است « باخورشید تا سپیده » کتابی است که به بیان حکایت های جذابی از زندگی امام خمینی (ره) از دوران مبارزات انقلابی تا پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی می پردازد. از این کتاب می توان برای پژوهش در ابعاد مختلف زندگی امام خمینی (ره) استفاده کرد که بیانی شیوا و رسا برای معرفی شخصیت معمار کبیر انقلاب اسلامی به اقشار مختلف خصوصاً نسل سوم دارد.
کتاب«شاه بی شین»/ نویسنده: محمدکاظم مزینانی/ ارائه توسط: فاطمه جعفرنژاد
روایت غالب در رمان «شاه بیشین» روایت دوم شخص است که فضای گستردهای از رمان را از آن خود کرده و به بازگویی زندگی شاهنشاه ایران میپردازد؛ از روزی که پدر با چکمههای خود پا به خانه میگذراد و خبر شاه شدن خود را میدهد تا روزی که این شاه از سر آواراگی از کشوری به کشور دیگر پناهنده میشود... این روایت که به مانند همزادی برای شاه، او و اطرافیانش را دنبال میکند صرفا در دست شاه باقی نمیماند و همسرش فرح نیز بخش اندکی از بازگویی این تاریخ را عهدهدار میشود؛ از روزهای فقر و فلاکت در پاریس تا مبدل شدن به زن اول دربار و شرکت در امور فرهنگی و... در کنار این روایت اصلی، روایت دیگری وجود دارد که به توصیف خانوادهای تهیدست در یکی از روستاهای دامغان میپردازد؛ خانوادهای کوچک در یک محیط روستایی و به دور از هیاهوی پایتخت و فضای شهری. این روایت که در تضاد با روایت اول قرار دارد تلاش میکند فاصله میان دربار پادشاه و مردم جامعه، افزایش نارضایتی و اعتراض و در ادامه انقلاب مردم ایران را به نمایش بگذارد. این رمان در 20 فصل نوشته شده و محوریت ماجراهای آن مربوط به زندگی شاه مخلوع (محمدرضا شاه پهلوی) است که از زمان تولد تا مرگ او را روایت میکند. داستان از زمان عمل جراحی شاه در مصر شروع میشود و سپس با نگاهی به گذشته، از کودکی تا لحظه مرگ محمدرضا از زبان او روایت میشود. محمدکاظم مزینانی برای تنوع بخشیدن به اثر خود، این زندگی به ظاهر پر طمطراق، اما کسالتآور را از زاویه دیدهای مختلف روایت کرده تا فصلهای مختلف رمان برای خواننده جذابیت لازم را داشته باشد. روایت رمان به شکل خطی نیست و بارها در طول روایت، شکست زمان در حوادث داستان اتفاق میافتد. به غیر از زندگی شاه و اطرافیانش، نویسنده شخصیتهای داستانی دیگری را هم وارد دنیای قصه کرده تا ابعاد خیالانگیز ماجرا به حاشیه رانده نشود. او با این شیوه نگارشی به استقلال شخصیتهای داستان خود تاکید دارد و نمیخواهد راوی فقط ماجراهایی تاریخی را روایت کند.
کتاب«جوانان درباری»/ نویسنده: حمید روحانی/ ارائه توسط: فائزه باغیانی
کتاب«جوانان درباری و آرمان شهر» توسط سید حمید روحانی توسط انتشارات تاریخ پژوهشی و دانشنامه انقلاب اسلامی در 258 صفحه به رشته تحریر درآمده است.
این اثر به روایت جذاب زندگانی جمعی از درباریان انقلابی و مسلمان می پردازد. موضوعی ناب و متناقض نما که بسیار کم از آن گفته و شنیده ایم.ماجرای تحولات روحی برخی از وابستگان دربار پهلوی و تلاش ایشان برای انقلاب از درون و زمینه سازی برای تشکیل حکومت اسلامی٬ مهم ترین محور کتاب است.
در این روایت٬ سه شخصیت نقش کلیدی دارند:
1. بهمن حجت کاشانی٬ فرزند سرهنگ محمود حجت و برادرزاده تیمسار علی حجت کاشانی است که رهبری این خیزش عجیب را بر عهده دارد و سرآخر به دست مأمورین شاه٬ به شهادت می رسد.
۲. علی اسلامی اصل فرزند شاهپور علیرضا پهلوی و نوه رضاشاه پهلوی است. نام واقعی او پاتریک پهلوی بود که از مادری لهستانی تبار به نام کریستین شولوسکی به دنیا آمد. علی با قرار گرفتن در شعاع شخصیت بهمن و متأثر از قیام او٬ نام و مرامش را در کوران همین نهضت دینی تغییر می دهد و داستان های غریبی را رقم می زند.
۳. خانم کاترین عدل٬ دختر پروفسور عدل و همسر بهمن حجت. که او هم غریبانه شهید می شود.
شکل گیری عاشقانه هایی پرجاذبه آن هم در کوران نهضتی مسلحانه برای تشکیل حکومت اسلامی و مشاهده فرایند تحولات روحی برخی از فرزندان دربار پهلوی٬ موضوعی جذاب و خواندنی است که در این کتاب با آن روبرو می شویم.ویژگی مهم و منحصر به فرد کتاب٬ غنای اسنادی است که هم از اسناد رسمی و هم مصاحبه با شاهدان و بستگان فعالان این قیام را شامل است.